Nechte se unést jejich chutí

.

http://www.teaway.cz/c/caj-dle-baleni/sypany čaj sypaný se nejvíce podobá čaji, který už znali staří Číňané

Nasbírané čajové lístky tohoto čaj sypaný se nechají zavadnout a mírně praží. Pak je čaj fermentovaný za pomoci bakterie Aspergillus niger. Fermentace probíhá za vysoké vlhkosti a pravidelného obracení listů čtyřicet až padesát dnů, pak je sušený horkým vzduchem při 150 ° C, čímž jsou zlikvidovány i bakterie. Hotový čaj může při konstantní vlhkosti „dozrávat“ i několik let.

Obohaťte svůj „čajník“ čajem Pu-erh!

Dozráváním účinnost čaj sypaný pu-erh zůstává stále stejná i 60 let, a tvrdí se, že s časem nabírá na kvalitě podobně, jako dobré víno.

.
Nechte se unést jejich chutí
3.5 (70%)4
.